BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, October 19, 2013

mengarut

tumpang lalu..saja nak mengarut..esok maw luang masa tengok wayang..tiada idea maw tengok wayang apa..hahahha..kick..wat da spoil..ok duh sekian...

Tuesday, October 15, 2013

cuti raya

blog ni ditulis ketika aku memikirkan nasib cuti raya yang boleh dikira bukan cuti..apapun aku menghargai cuti 2 hari ni..Atleast dapat jua ubat rindu dengan family d rumah untuk seketika .
sukar untuk berfikir adakah apa yang dilakukan ni dapat utk memuasakan hati orng di sekeliling kita..apapun..cuba jadi yang terbaik... till next time la aku update..banyak pikir sknk sehingga merapu kepunden sdh otak ni..

Sunday, July 21, 2013


hidup di perantauan...
setelah lama tidak meng"update" blog ni..tesentak hatiku untuk menulis sedikit sebanyak tentang perjalanan hdup ku selama beberapa tahun menyepi...memang tidak dinafikan jika kegagalan kita menjadi 1 pendorong semangat untuk mencuba nasib d arena atau bidang yang lain...di kala aku meluahkan perasaan atas menyampaikan beberapa info sambil membuat kerja khusus yang diberikan..bertajuk kecederaan kepala...iaitu kranial dan spinal..Dalam apa yang aku pelajari setakat ini...kecederaan spinal..hahahha.kick..ok la..cukup2..till next time.. 

Sunday, September 4, 2011

suka suki saja

salam...ntah knapa kali ni aku tergerak hati nak update ni blog..maklum la..hanya sekadar melepas kan sesuatu...bujang la katakan...oo..mentang2 bujang..segala apa maw bikin..tidak perlu lae maw jaga2...maw buat itu buat ini..tp bla bujang ni..rsa empty betul ruang..nasib la ruang tu d isi dengan benda2 berfaedah...seperti bersukan...apa2 pun...bg bekas pasangan ku tu..semoga yang terbaik untuk nya,,,aku hanya mampu senyum melihat dia gembira dengan keluarga nya walaupun lama sudah ndak dengar kabar...smoga kau sentiasa sihat...tapi..melihat keadaan sekeliling,,ada jua memori yang dapat ku imbas kembali...aku keliru..ada happy ada sedih...ok la..cukup la sampai d sini catatan untuk masa kini...t aku update..no more sedih2...cheerrrrss up la saddam...bru kewll.. :)

Tuesday, August 2, 2011

ramadhan menjelang..


aku tulis ni blog pada malam kedua puasa selepas aku blik dr terawih bersama ayah tercinta d masjid taman ria 9..heheheh..saja2 ja ni...btw...aku harap this year dapat full puasa..(tp semenjak besar ni..memang la selalu full puasa sebab tiada halangan yg dasyat2 tiba...)..ok la..t aku update g blog..sekian kawan2...

Sunday, December 26, 2010

fuuhh!!!

agak lama udah aku tidak update ni blog...kira ni la tempat aku meluah selain dr parents and to anyone who concern about me..ni ada benda nak share skit...kira ni crita bertajuk bila kita DIBENCI...kiranya bukan aku la yang d benci..tp orang ni..kira2 atau bleh d ketegorikan sbgi orng yg berpendidikan tinggi jua la..tp sayang..apa guna law ada ilmu tinggi2 tp dunno how to use it with a right way..to whom may read my blog for this time..please 4give me for my english(but at the same time i want to improve my writing in english)..hehehe..so..berbalik kepada tajuk besar pa kali ini...


sya pernah terdengar seorang penceramah pernah mengatakan bahawa jika kita d benci oleh orang maka kita semestinya pernah membenci orang suatu ketika dahulu...ni bukan pa la kan..cuma sekadar renungan..bagi yg tua(berumur & berpengalaman dalam sesuatu hal tu)..ajar la bdak2 cam saya ni dengan nada yg lembut dan penyayang..nescaya kmi tidakakan sesuka hati memijak kepala kalian yg lebih dewasa dari kmi..


so...i just wondering and hope that next in my carriers outside may be easa to me...peace...

Monday, June 7, 2010

huhu..setiap orng ndak akan pernah sempurna...walaupun bak kta penyanyi yuna..dengan tajuk nya CINTA SEMPURNA..tetap jua urnk yg dia maksud kn tu tidak akn sempurna..so..salaing memaafkn adalah salah 1 jalan terbaik utk mencari kesempurnaan dalam kehidupan walau pun tidak la sesempurna yg di ingin kn..atleast..dapat la bedamai..tp..law urnk yg ndak tau memaaf kn...pa bleh wat la kn...trima jak la pahit tu..telan jak..wat dunno jak..law pun kecewa..jan g taw ma ibu ayah...senyum jak depan drnk walaupun se sungguh nya drnk (parents) bleh lihat kepahitan yg d alami sknk..sabar jak.....wahai AHMAD SADDAM DINDI BIN ALBAT..